2010. augusztus 12., csütörtök

szeptember 3. péntek

valami ilyesmire számíthattok:
19:15-19:55 choice with no voice
20:10-20:55 képzelt város
21:10-22:00 bye horus
pontos kezdés, tízkor vége!!!



Nyárbúcsúztató post-rock szeánsz a hajótetőn. Szeptember 3-án, pénteken az A38 Pesti Est Tetőteraszán fellép a francia-kanadai illetőségű Bye Horus (myspace.com/byehorus) trió. A 2006-ban három kollégiumi szobatárs által alapított zenekarnak ez lesz a hazai debütálása számos nyugat-európai és észak-amerikai koncertjük után (rögtön duplázással, hiszen a pesti koncertet másnap egy miskolci követi). A műfaj „természetesen” post-rock és jobbára instrumentális, bár szerzeményeikben helyenként előfordul az anyanyelven elővezetett ének is. Zenéjükről elmondható, hogy következetesen haladnak a Mogwai, This Will Destroy You és Godspeed You!Black Emperor zenekarok által kitaposott ösvényen, felvonultatják a nagy stílus ikonok minden erényét és szerethető tulajdonságát, számaikban a szépség, költészet és katarzis ötvöződik.

A koncerten fellép még a hazai post-rock szcéna két nagyszerű reprezentánsa, a pesti Képzelt Város (myspace.com/kepzeltvaros) és a miskolci Choice With No Voice (myspace.com/choicewithnovoice). A Képzelt Város zenéjének a franciákhoz hasonlatosan része az anyanyelvi ének, még szervesebben is, mint a Bye Horus esetében, hiszen náluk az ének a hangszerekkel megegyező szerepet és fontosságot kap. Mindez párosulva a cselló és zongora használatával a hagyományos két gitár, basszus, dob felállás mellett egy nemzetközi szinten is unikális elegyet képez. A fellépők közül a Choice With No Voice képviseli a post-rock „klasszikus” instrumentális ágát, nagy öröm a négytagú feltörekvő vidéki zenekart az este fellépőinek sorában tudni, ritka fővárosi koncertjeik egyikének lehetünk szem és fültanúi!

A koncert kicsivel hét után kezdődik (pontos kezdés várható!!!), a belépő 1000 forint, amelyből 500 lefogyaszható a hajó kinálatából.

A közösségi oldalak használatát favorizálók kedvéért a koncert jelölhető facebook-on : (www.facebook.com/event.php?eid=147131995300154) és last.fm-en is: (www.last.fm/event/1615076+Bye+Horus-K%C3%A9pzelt+V%C3%A1ros-Choice+With+No+Voice%40A38+tet%C5%91terasz).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése