2012. május 12., szombat

Jucifer / Our Existence is Punishment 2012. május 20. vasárnap, Roham-bár


 A Negative Art és a Bálványvér első közös koncertjén fellép a Roadburn után a Roham Bárban a tengerentúli doom/sludge legenda, a Jucifer (http://www.jucifer.com/) .  
 Az 1993-ban alakult és eddigi munkássága alapján nyugodtan a műfaj alapzenekarának és stílusteremtőnek nevezhető duó járt már Budapesten pár éve a Today Is The Day vendégeként, de ez alkalommal végre főzenekarként kerül sor koncertjükre. A zenekar-amely valójában egy házaspár  (Gazelle Amber Valentine gitáros-énekesnő és Edgar Livengood dobos) -viszonylag hamar kultikussá vált egyfelől az élő fellépések pokoli hangereje, a fellépések intenzitása és a tornyokba pakolt hegynyi erősítők lenyűgöző látványa , másfelől pedig a tagok megszállottsága miatt. Tudatosan választott nomád életet élnek jó tíz éve, zenekaruk nem csak családi vállalkozás, hanem életforma is, 2001 óta ugyanis egy lakóautóban élnek és turnézzák keresztbe-kasul az Egyesült Államokat ill. Európát. A kezdeti magánkiadású lemezek után mára eljutottak arra a szintre, hogy a műfajon belül egyértelműen az egyik legnagyobbnak tekinthető Relapse megbecsült előadójává váltak.
A zenekart talán felesleges is ennél bővebben bemutatni, nevüket és albumaikat szinte garantáltan mindenki ismeri, aki akár csak érintőlegesen is találkozott a műfajjal élete során…ritka alkalom, hogy egy ennyire kultikus zenekar teszi tiszteletét nálunk, jelen esetben a tény, hogy a Jucifert láthatjuk egy teljes hosszúságú műsorral élőben, többet mond mindenféle hírverésnél.
 A koncert vendégzenekara hazai részről a Nadir oldalhajtás Our Existence Is Punishment (http://ourexistenceispunishment.blogspot.com/) lesz,  akik határozott indusztriális felhangokkal bíró doom/post-metál szerzeményeikkel már nem egy nagynevű külföldi zenekar előtt bizonyítottak és ezen az estén is garantálhatóan megadják majd a koncert megfelelő alaphangulatát.

a Negative Art és a Bálványvér bemutatja:
2012. május 20., vasárnap 20 óra
Budapest, Roham Bár (Bp. viii. Vas u. 16.)
Jucifer, Our Existence is Punishment
Belépő: 2000 Ft, jegyek elővételben kaphatók a Wave-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése