2012. május 28., hétfő

Testet ölt / Silence 2012. június 2. szombat, Szféra


2012. június 2-án, szombaton a booking történetének első becsületkasszás koncertje keretében fellép a Szférában a temerini (Vajdaság, Szerbia) pszichedelikus post-rock zenekar, a Testet ölt (http://www.testetolt.blogspot.com/).

A vajdasági zenei underground egyik meghatározó alakjának számító, 2009-ben alakult zenekar egy határozottan különleges zenei világot tárt a hallgató elé idén januárban megjelent bemutatkozó, „Untitled” névre hallgató lemezén, amely teljes egészében meghallgatható a zenekar bandcamp oldalán (http://testetolt.bandcamp.com/), de a zágrábi Listen Loudest kiadónak köszönhetően az anyag hozzáférhető fizikai formátumban is és tisztességes terjesztést is kapott. Az öt számos, 42 perces bemutatkozó lemezen ötletesen keverednek az experimentális / pszichedelikus / kraut és post-rock elemei és olvadnak össze egységes, jól kidolgozott lebegős, helyenként határozottan fejfacsarós témákká. Jól kontrollált zenei kavalkádként is jellemzhetnénk a csapat muzsikáját, egyszerre feszes és dinamikus amit hallunk, ugyanakkor az állandóan jelenlévő pszichedelikus szintetizátor futamok, hirtelen téma-és tempóváltások, zajos avant-punk durvulások gondoskodnak arról, hogy a zene folyamatosan izgalommal telített és érdekfeszítő legyen.
A baszusgitárost a színpadon gyakorta nélkülöző és többnyire gitár-dob-szintetizátor/effektek felállásban koncertező zenekar a hétvége során két koncerten is bemutatkozik az itthoni közönségnek, mivel a pesti fellépést megelőzi egy debreceni is.
 A pesti koncert vendégzenekara, a Silence (http://www.facebook.com/Silence.zenekar) az évek során a post-rock szcéna koncertjeinek egyik állandó fellépőjévé vált, hacsak az elmúlt egy évet tekintjük is egészen szép azon előadók listája, akikkel a színpadot már megoszthatták (Ana Never, Kerretta, Kokomo, Zero Absolu…a teljesség igénye nélkül). Az instrumentális post-rock power trió legutóbbi rögzített demója meghallgatható a zenekar soundcloud oldalán: http://soundcloud.com/silenceband/sets/silence-demo-2011/.
A koncert helyszíne Budapest egyik leghangulatosabb klubja, a Szféra lesz (Bp. vii. Hársfa u. 41., http://www.facebook.com/szferaklub ), kezdés a hely szokása szerint este nyolckor (pontosan!), a koncert pedig becsületkasszás, a befolyt összegből a zenekarok (főként temerini barátaink) utiköltségét próbáljuk meg fedezni, ezért jelen esetben kérünk mindenkit, hogy a kassza előtagjaként felbukkanó becsület szót vegye komolyan és figyelembe…köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése